Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Buday Ádám fotóblogja Apró-cseprő…

2007. november 3.

Bolha

Filed under: Állatok,Mikroszkópos fotók — sirbuday @ 20:20

bolha -

A mikroszkópos fotózás legnagyobb kihívása a megfelelő preparátum és egy jó (fotó)mikroszkóp beszerzése. Újonnan egy jó minőségű trinokuláris (binokuláris + fotófeltéttel ellátott) Olympus, Zeiss, Leica vagy Nikon mikroszkóp egy autó ára.
Úgyhogy forráshiányos, de lelkes fotósok inkább ismerőseik révén tudnak ilyen berendezések közelébe kerülni, ahol 1-2 óra alatt többféle metszetet vagy preparátumot is lefotózhatunk, amelyeket természetesen már korábban beszereztünk vagy elkészítettünk.
A képen látható bolhát -ha jól emlékszem- a macsekunkban találtam, és elég lapos állatka lévén nem érdemes belőle metszetet gyártani, elég lefedni egy fedőlemezzel (elpusztult állapotban), és mehet is a mikroszkóp alá.

1 hozzászólás »

  1. Szervusz Ádám!

    Találtam itthon néhány ugyanilyen vacakot… Elég sokkoló számomra ez a tény, ezért kérdezlek: ha szürke fedőszárnyai vannak, az is bolha? Esetleg van vmi más tipped? Megpróbálok fényképet is küldeni, ha megadod a címed. Köszönettel: Magyar Endre

    Hozzászólás Szerző: Magyar Endre — 2009. szeptember 14. @ 22:39

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress