Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Buday Ádám fotóblogja Apró-cseprő…

2007. november 2.

Skorpió

Filed under: Állatok,Makrók,Pentax K10D — Címkék: , , — sirbuday @ 09:51
Skorpió Skorpió
Montenegró 2007 Újabb kép 2009-ből

Mielőtt elutaztam volna Montenegróba, hosszasan böngésztem a netet és a könyveket, milyen skorpiók is élhetnek DK-Európában, mert mindeképpen szerettem volna skorpiót látni, mitöbb fotózni. A helyzet elég kusza volt, a legvalószínűbbnek az látszott, hogy a régebben kárpáti skorpiónak nevezett fajt lehet megtalálni.
Montenegróba érve a napok felét azzal töltöttem, hogy köveket forgattam, de 5 napig egy nyamvadt skorpiót se találtam. Illetve egyet igen: ez a helyi kis boltban a dobozos almalé alatt lakott, és döbbenetes sebességgel spriccelt be onnan a raktár mélyére. De ezen kívül nem volt skorpió sehol.
Aztán az egyik nap egy mély völgy oldalában ereszkedtünk le, én leszakadva a csoporttól (mert én ugye fotózni akarok) egy száraz fa kérge alatt egyszerre 4 skorpiót is találtam. A többség sebesen eliszkolt, de szerencsére volt egy bamba is, ez nyugodtan tűrte, amíg izgalomtól remegő kézzel lecuccoltam, felállítottam az állványt és élességet állítottam. Megvolt a hőn áhított skorpiófotó, akár haza is mehetünk 🙂

Montenegró, 2007. július
Pentax K10D váz, smc-Pentax 2,8/100 makró, ISO200, f/8, 1/60 sec.

4 hozzászólás »

 1. Áááá, még fotózod is a skorpiót? Én simán bef*sok már a fotótól is. Egy pókot bármilyen helyzetben elviselek, de a skorpió…egyszer kaptam egy skorpiós kulcstartót a barátnőmtől. Három km-re laktam tőlük, hazafelé egész úton a mutatóujjamon csüngött, és szemeztem, nehogy megmozduljon :)))

  Hozzászólás Szerző: madgie — 2007. november 2. @ 13:13

 2. Mekkora ez a dög? Én a boltban is lemaradtam róla.

  Hozzászólás Szerző: havassy — 2007. november 2. @ 22:59

 3. A boltban egy kicsi lakott, az olyan 2 centis lehetett (farok nélkül). A képen lévő min. dupla akkora volt.

  Hozzászólás Szerző: sirbuday — 2007. november 3. @ 09:46

 4. Szia!
  Azt szeretném kérdezni , hogy Montenegró melyik részén sikerült lefotózni ezt az állatkát?
  Egyébként jó képek!
  Köszi!

  Hozzászólás Szerző: TJ — 2010. július 25. @ 22:32

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress